Recept på näbbgädda

Nej, jag har ingen större erfarenhet av att tillaga näbbgädda

Min uppväxt handlade mest om rökt ål, kokt hummer, smörstekt vitling och sånnt…

Så här tänker jag lägga in recept på näbbgädda. Alla säger man skall röka dem men min favorit är nog att steka dem som korvar. 🙂

http://www.nedrehelgean.se/sid/rec/nabb_gadda1.html

http://itrimrecept.blogspot.se/2008/02/stekt-nbbgdda-med-persilja-och-citron.html

http://pattegrisen.blogspot.se/2010/06/improviserad-varmrok.html

Annonser
Taggad , , , , , ,

4 thoughts on “Recept på näbbgädda

  1. Håkan Palm skriver:

    Ända sedan min barndom (länge sedan) är favoriten att dela horngäddan i portionsbitar (7-8 cm) och koka dessa försiktigt. Servera med kokt, pressad potatis (inte mos!), smält (lätt brynt) smör och riven pepparrot. En öl till det och himmelriket är nära!

  2. Lars skriver:

    Hemma var det alltid kall inkokt horngädda som gällde. Fantastiskt gott på en knäckemacka.
    http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/fisk_och_skaldjur/inkokt_horngadda/

  3. Mikael Pertmann skriver:

    Tack för tipsen. Särskilt recept som är snabba och enkla är intressanta eftersom jag inte planerar mitt fiske. Oftast får jag en halvtimme helt plötsligt och om jag då skulle få ett gäng näbbisar är det skönt att inte behöva planera tillagningen…

  4. […] Och då blir det grillad näbbgädda. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: